17 Temmuz 2008 Perşembe

BÖBREK KİSTLERİ

Kistler içi sıvı dolu keseciklerdir. Basit kistler, zararsız ve en yaygın kist türüdür. 50 yaşın üzerindeki erişkinlerin %50' sinde bulunur. Basit kistler olarak adlandırdığımız bu kistler anne karnında böbreğin gelişmesini sağlayan kanalların kalıntılarından oluşurlar. Hiç bir belirtiye yol açmayabileceği gibi; yüksek tansiyon, İltihap, taş, kanama, böbrek yetmezliği, gibi sorunlara da yol açabilir. Böbrek kisti tanısı, ultrasonografi, tomografi gibi radyolojik yöntemlerle konur. Çok büyümediği sürece bu kistlere cerrahi müdahale gerekmez, eğer kistler, yüksek tansiyon, iltihap ve böbrek yetmezliğine neden olmuşsa tedavisi yapılır. Günümüzde daha konforlu olan kapalı ameliyatla (LAPAROSKOPİK ) herhangi bir yara açmadan, kanama riski ve iş gücü kaybı olmadan, hastanede yatış süresi çok kısa olarak yapılmaktadır. Bir diğer tedavi seçeneği de kistler içerisindeki sıvı alınarak ve kistin kendi kendini kapattıracak bir sıvının bunun yerine şırınga edilmesidir. Fakat eğer kist tomografi ile değerlendirildiğinde kistin içindeki sıvı şeffaflık özelliğini yitirmişse ve kanama ile yoğunlaşmışsa, normalde ince ve düzgün olan kist duvarı kalınlaşmışsa, içinde herhangi bir oluşum olmayan kistin içinde bir dolgunluk,doku (tümör) varsa, içinde olmaması gereken kireçlenmeler ve bantlar varsa, kist içinde radyo opak madde tutulumu varsa kistin tümör lehine yapısal değişikliğe uğradığı düşünülmeli, basit kist tedavisi değil ve tümör için düşünülen tedavi seçenekleri uygulanmalıdır. Kistleri olan hastalar senede bir kez USG(ultrason) veya tomografi ile kontrollerini yaptırmalıdır.

2 yorum:

ayşen dedi ki...

selam,
yapılan ultrason incelememde "sol böbrek üst polde inferiorda 7 mm. orta polde 5 mm çaplı hiperekojen ilk planda renal anjiomyolipom ile uyumlu solid oluşumlar mevcuttur. "
diyor. onkoloji doktorum 2 ay sonra tekrar kontrola gelmemi istedi. üroloji doktorum bu oluşumların böbrekte ağrı yapmayacağını söyledi. ama özellikle üşüdügümde ve örneğin antibiyotik gibi ağır ilaçlar kullandığımda böbreğimde ağrı oluyor. fizik tedavi doktorum fibromiyarji hastası olduğum için bu ağrıların kas ağrısı olacağını söyledi. anjiomyolipom hakkında bilgi alabilirmiyim? diğer böbreğimede geçme ihtimali varmı?
http://aysenceyiz.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Iowa Lutheran Hastanesi.

Kemotörapatik İlaç Sisplatin Erkek İnfertilitesine Yol Açıyor
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji ABD tarafından yapılan çalışmada kemoterapi tedavilerinde oldukça sık kullanılan sisplatinin Y kromozomunda bulunan testise özgü protein üzerindeki etkisi araştırıldı. Urology dergisinde çıkan makalede Prof.Dr.Türkeri ve ark. sıçanlar üzerinde yaptıkları deneysel çalışmada, kontrol grubuna kıyasla sisplatin alan deneklerde belirtilen protein ekspresyonunun azalmış olarak bulunduğu ve bunun da erkek infertilitesi için başka bir mekanizma olabileceği belirtildi